iPhone Ayarlarınızı ve Verilerinizi Silme

Ayarlarınızın, verilerinizin veya dosyalarınızın birkaçını veyahut her şeyi silebilirsiniz. Nasıl mı?

Telefonunuzun tamamını geri yükleme işlemi ile yüklemeden istediğiniz ayar grubunu kaldırmak için iPhone’daki ayarları silin. Veya Ayarlar uygulaması üzerinden tüm telefonunuzu ilk gün ki (fabrika ayarlarına) haline çevirin.

Küçük bir not: IOS 12 ve üstü işletim sistemine sahip iphone telefonlarda geçerlidir.

iPhone Ayarlarını Sıfırlama Nasıl Yapılır

Önemli: iPhone verilerini ve ayarlarını sıfırlamadan önce bilgilerinizi kesinlikle yedeklemenizi öneririz. Bu işlem “iPhone’daki tüm içerikleri ve ayarları silme” sekmesine dokunmak tüm her şeyi siler.

iPhone telefonunuzu yedekledikten sonra Ayarlar uygulamasında Sıfırla sayfasına gidebiliriz.

Ayarlar > Genel > Sıfırla yolunu izleyerek iphone verilerini veya ayarlarını veya tüm her şeyi silebiliriz. Şimdi sıfırlamadan önce bu sayfada bulunan sekmeler ne işe yarıyor. Bunları dikkatlice okuduktan sonra istediklerinizi sıfırlayın.

Eğer telefonu başkasına verecekseniz veya iPhone’nunuzu satacaksanız bu işlemi satış işlemini yapmadan önce uygulayın. Sıfırlamadan sonra telefon ilk alındığı gün ki gibi olur.

Sıfırlama Sayfasındaki Adımlar Ne İşe Yarıyor

Tüm Ayarları Sıfırla: Kulladığınız ağ – wifi ayarları, ana ekranınızdaki uygulamaların yerleri, haritalar (konum) kısmında yaptığınız değişiklikler, gizlilik ayarlarınız ve Apple Pay kartlarınızda içinde olmak suretiyle telefondaki tüm ayarları silinir. Bu silinme sonrası Varsayılan değere döndürülür. Ama hiç bir resim, dosya ve ortam silinmez. Verileriniz korunur.

Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil: Bu seçenek öncesi verilerinizi yedeklemeniz önerilir. Bu işlemden sonra telefondaki her şey geri döndürülemez şekilde silinir.

Ağ Ayarlarını Sıfırla: Bu seçenek telefonunuzdaki tüm kayıtlı wifi şifreleri de dahil olmak üzere ağları diler. Bu işlemden sonra ağa bağlanmak için tekrar şifre girmeniz gerekecektir. Tüm internet ayarları Varsayılana sıfırlanır.

Klavye Sözlüğünü Sıfırla: Yazı yazarken iphone’un önerdiği kelimeler yerine kendi kelimelerinizi eklediyseniz bunlar silinir.

Ana Ekran Yerleşimini Sıfırla: Adından da direkt olarak anlaşılacağı üzere Ana ekranı varsayılana döndürür.

Konum ve Gizliliği Sıfırla: Konum servislerindeki kayıtlarınız ve gizlilik ayarlarında yaptığınız tüm değişiklikler varsayılana döndürülür.

Telefonu Şunlardan Dolayı Sıfırlamak İsteyebilirsin

  • iPhone’u bir başkası kullanacak veya satacaksanız. Ki bu işlemi yapmak veri gizliliğiniz adına önemlidir.
  • Ana ekranı çok karıştırdıysanız ve tek tek uğraşmak istemiyorsanız.
  • Telefonu tamire veya garantiye göndermeden önce içinde bir şey kalmasını istemeyebilirsiniz. Bundan önce verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.
  • Klavyenizde ilginç kelimeleri ve beğenmediğiniz çokça kelime varsa.
  • iPhone’a çok şey yüklediniz artık içinden çıkamıyor tamamen sıfırlamalıyım derseniz.

Bu seçenekleri çoğaltabiliriz. Sen neden sıfırlamak istiyorsun.